Назад

Национални награди по безопасност и здраве при работа за 2012



Бяха обявени победителите в конкурса за Националните награди за безопасност и здраве при работа за 2012 г. в три категории. 

Наградените в отделните категории са: „Фреш лоджик плюс” АД – Пловдив - в категория „Предприятие с до 50 наети лица”; „Златна Панега цимент” АД – Ловеч зае първо място в „Предприятие с до 250 наети лица”; фирмата „Асарел Медет” АД – Панагюрище е победител в категория „Предприятие с 250 наети лица”.
 
Петър Гутев - представител от БТПП - участва в комисията за оценяване, класиране и определяне на носителите на годишните награди. 
 
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и изпълнителният директор на Главна инспекция по труда Румяна Михайлова връчиха отличията. Церемонията се организира от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ със съдействието на фондация „Център за безопасност и здраве при работа“. 
 
Във встъплителните си думи по време на тържеството Министър Младенов отбеляза видимата тенденция през последните години за намаляване на трудовите злополуки и професионални заболявания. Той наблегна на факта, че действията, свързани със здравето и безопасността на работното място, са общ ангажимент както на държавата и социалните партньори, така и на самите работници.
 
Във връзка с популязирането на безопасните и здравословни условия на труд, БТПП подпомага Бизнес център „Информа интелект“ ООД и „Викорс“ АД в кампанията за промотиране на абонамент за списание „Здравословен и безопасен труд“ за 2013.
 
 
Формуляр за абонамент ТУК
 

15.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад