Назад

GS1 България е домакин на заседанието на GS1 в Европа









Днес се състоя редовно заседание на Регионалния борд на GS1 Националните организации в Европа. В него участват изпълнителните директори на 28 Национални организации в Европа. За първи път Домакин на събитието е Съвет GS1 България към БТПП. 

Участие в заседанието взе Мигел Лопера – президент и изпълнителен директор на Световната организация на GS1. С приветствено слово към участниците се обърна председателят на Българско-търговска промишлена палата Цветан Симеонов, който е и председател на Борда на GS1 България. 
 
Редовното заседание има важна роля за управление на дейността на GS1 в Европа. Освен финансов отчет за 2012 г. и избор на нов Регионален изпълнителен съвет, през първия ден от заседанието ще бъдат обсъдени важни въпроси, свързани с участието на „GS1 в Европа“ в инициативата ECR (Efficient Consumer Response) на участниците във веригата за снабдяване в Европа (повече за инициативата тук). Ще бъде разгледан и въпросът за използване на GTIN номерата на продукти, които са спрени от производство, като позицията на организацията е, че не бива да се допуска повторна употреба.
 
През втория ден на заседанието ще бъдат докладвани работата и напредъкът по различни проекти, между които:
•         използване на радиочестотната технология и стандартите GS1 за проследяване на вагони;
•         приложението GS1 Logger for Staff (за iPhone), което цели да се подпомогне филтрирането и откриването на неоторизирани GS1 фирмени префикси и GS1 идентификационни номера;
•         стандартите  GS1 в банковия сектор;
•         изграждане на мрежа от лаборатории за тестване и разработване на приложения, свързани с Електронния код на продукта и радиочестотната технология;
•         приложенията В2С (business to consumer), с които да се предоставя надеждна информация за продукта в електронен вид от производителя-към-потребителя;
•         приложение на стандартите GS1 в публичния сектор
•         и други.
 
На заседанието ще се обсъжда също бъдещата активност в различни стратегически направления, между които качеството на данните и платформата за синхронизация на основни данни за продуктите и търговските партньори, както и разширяване приложението на стандартите за маркиране на пресни плодове и зеленчуци.
 
След като бъдат приети бизнес планът и бюджетът за 2013 година, специално внимание ще бъде отделено на темата проследимост и какво се прави в тази насока. И как стандартите се използват конкретно за осъществяване проследимост на риба. 
 
Съпътстващата програма на заседанието предвижда посещение на град Пловдив и българска винарна.
 

11.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад