Назад

Официално връчване на наградите на фирми-участници в „Произведено в България“







 

Съюз „Произведено в България“, БТПП, Бизнес център – България ЕООД, и тази година отличиха фирми – участници на изложението „Произведено в България“ в отделните браншове: хранителни стоки и напитки, козметика и парфюмерия, трикотаж и текстил. Над 170 фирми участват в „Произведено в България“, което продължава до 2 декември. 
 
Наградите бяха връчени от: Цветан Симеонов, председател на БТПП, Йорданка Чавдарова – управител на Бизнес център – България, Христо Друмев от Съюз „Произведено в България“
 
Отличени със „Златен лъв“ бяха: две козметични компании – „Българска роза“ и „Кокона“; свинекомплекс „Голямо Враново Инвест“; винарска изба „Франс Интернационал Агро Алимантер“. Наградени със „Сребърен лъв“ бяха: две фирми за производство на облекла - „Златев“ и „Деян Николов-Стела“; фирма за пчелни продукти „Пчелари Веселин и Константин Илиеви“ и фирма за козметика „Тонеш“.
 
"Необходими са по-малко процедури и по-лесен достъп до пазара, както и по-целенасочена помощ за тези производители за излизане на международните пазари. Търговска палата действа за това, но е необходимо държавата да концентрира още ресурс в тази посока", заяви Цветан Симеонов - председател на БТПП.
 
Организаторите отбелязаха, че в сравнение с миналата година, през тази има ръст на участващи фирми от сектор: хранителни стоки и стоки за бита, конфекция. В същото време се наблюдава намаление на фирми-участници от бранш: трикотажни изделия и облекла, кожени изделия и обувки. 
 
За първи път, в рамките на изложението, беше организирана зона с био и еко продукти, която посетителите имат възможност да видят, за по-здравословен и екологичен живот.
 

27.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад