Назад

Трети регионален бизнес форум в Чанаккале, Турция – 21 ноември 2012





 

На среща вчера в БТПП Васил Тодоров - главен секретар, заедно със Зеки Байрам, председател, и Тимур Халилов, главен секретар на Турско-българската търговско-индустриална камара, обсъдиха участието на представители на българския бизнес в Третия регионален бизнес форум в Чанаккале, Турция – 21 ноември 2012 г. Организатори на събитието са Съветът за външнотърговски връзки на Турция – DEIK,  Съюзът на гръцките търговско-промишлени палати - UHCCI  и  Българската търговско-промишлена палата.
 
След първоначалното провеждане на форума в Одрин, а след това в Комотини, тази година бизнес форумът ще се проведе в Чанаккале - град и пристанище в Западна Турция, административен център. Това е важен транспортен и риболовен център в Турция. Градът разполага с летище, разположено на 3 км от градската част и морско пристанище, което е от голяма важност, тъй като Чанаккале е разположен на брега на двата континента – Азия и Европа.
 
Основна цел на форума е осъществяване на срещи на предприемачи от трите страни – Турция, Гърция и България, както и обсъждане на възможностите за регионално икономическо сътрудничество. Основен акцент на форума са секторите: транспорт, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост и туризъм.
 
Официални гости на бизнес форума ще бъдат  представители на правителствата на трите страни – Турция, Гърция и България. Към момента е потвърдено участието на заместник министър-председателя на Турция – Али Бабаджан, министъра на митниците и търговията на Турция – Хаяти Язичи и министъра на развитието и инфраструктурата на Гърция – Костис Хацидакис. Очаква се участието на представител на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България. Събитието ще бъде уважено от представители на местната власт от граничните райони на Турция, Гърция и България; представители на търговско-промишлените палати от трите страни, както и множество предприемачи.
 
При желание за участие формите могат да получат повече информация на:
http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=247 или на тел.: 02 8117 494 и 02 8117 489,  дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП.
 

13.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад