Назад

Обмен на идеи между БТПП и Българо-китайска търговско-промишлена палата в подкрепа на бизнесa





BCCI ®2012

 

 

Главният секретар на Българо-китайската търговско-промишлена палата Стефан Кинов се срещна с председател я на БТПП Цветан Симеонов. Те обсъдиха необходимостта от по-активно и организирано присъствие на българския бизнес в Китай.
 
 
Г-н Кинов подчерта, че на фона на настоящия 5-годишен икономически план в Китай, българските компании имат големи перспективи и възможности за излизане и присъствие на китайския пазар, тъй като страната се стреми да увеличи вноса и да балансира търговския си обмен. Той сподели, че съществуват реални неизползвани възможности в секторите туризъм, транспорт, хранително-вкусова промишленост и по-конкретно внос на храни от Европа в Китай.
 
 
Конкретни запитвания от страна на китайски партньори за доставка на вино, розови продукти, мляко и др. са ежедневие както в БТПП, така и в Българо-китайската търговско-промишлена палата .
 
 
Цветан Симеонов представи активната роля на БТПП по отношение на българо-китайските икономически връзки и декларира готовност за осигуряване на подкрепа на съвместни инициативи за подходящо представяне на българските фирми в Китай
 

09.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад