Назад

Китайска компания желае да стане представител на български производители





На 7 ноември 2012 г. в БТПП се проведе среща с представител на китайската компания Beijing Dattle Supply Co. Ltd., която търси българска техника за млекопроизводство. Посещението бе организирано съвместно със Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на България в Пекин.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов разясни дейността на палатата в помощ на български и чуждестранни компании, както и условията за правене на бизнес в България.

Ли Вей, изпълнителен директор на Beijing Dattle Supply Co. Ltd  информира, че компанията желае да стане представител на българска фирма и да изнася за Китай специализирани машини, използвани в процеса на млекопроизводство и отглеждането на крави. Beijing Dattle Supply Co. Ltd. принадлежи към малкия и среден тип китайски предприятия. Основната дейност на фирмата е дистрибуция и продажба на китайския пазар на продукти в областта на млекопроизводството и отглеждането на крави, и по-специално търси да закупи фуражи. В това число влизат, както дребни сечива и инструменти, така и специализирана техника и медикаменти.

По данни на компанията, към момента на китайския пазар тя представлява белгийски производители на лекарствени продукти, използвани при отглеждането на крави /Belgium CID/, холандската компания Trioliet за селскостопанска техника и американската фирма NASCO. Фирмата е дистрибутор и на местно производство техника. Годишният обем на продажбите на компанията достига 2 млн. евро.

В срещата взеха участие и представители на български фирми, потенциални партньори, с които бе дискутирана доставка на системи за охлаждане на мляко, както и сътрудничество в областта на фуражите и храните за животни.

 


08.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад