Назад

Среща с филипински инвеститор “INTEGRATED MICRO ELECTRONICS - IMI”





 

Президентът на филипинската компания Integrated Micro Electronics (IMI) Артър Тан разговаря с председателя на Палатата Цветан Симеонов. В срещата участваха Жилес Бернар, изпълнителен директор на европейския клон на IMI, Рене Ледесма - почетен консул на България във Филипините,  Алета Ледесма – почетен консул на Монако във Филипините, и Огнян Траянов – почетен консул на Филипините в България.
 
Г-н Тан поднесе информация относно дейността на IMI в България. През 2011г. компанията придобива филиалите на белгийската компания - производител на електронно оборудване “EPIQ” в България, Чехия и Мексико. Компания IMI е специализирана в областта на дизайна, производството и сглобяване на електронни и електромеханични системи. В България IMI притежава завода ЕПИК електроник асембли ЕООД в Благоевград. В завода работят около 1300 служители като компанията има намерение в близко бъдеще да разшири своята дейност. Продукцията е експортно ориентирана и предназначена за автомобилния сектор, битовата електроника и промишлеността. Компанията произвежда продукция и компоненти за големи световни автопроизводители като VW, GM и др. 
 
От своя страна Цветан Симеонов представи дейността на БТПП, членството в международни организации и работата на Арбитражния съд към БТПП. Председателят на Палатата изрази задоволство от намеренията на IMI да разшири и в бъдеще своите инвестиции в България, особено с откриването на нови 1000 работни места.
 

08.11.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад