Назад

Нов търговски съветник на Япония









Зам. председателят на БТПП Георги Стоев се срещна днес с представители на Посолството на Япония в София. Повод за срещата е скорошното отпътуване от България на г-н Мицушиге Мори, трети секретар (икономическо сътрудничество). 

 

 
 
След три години активна работа в областта на двустранните икономически отношения Япония – България, г-н Мори ще заеме подобен пост в Латвия. Г-н Мори бе удостоен с почетна диплома за доброто му сътрудничество с Българо-японския бизнес съвет към БТПП.
 
 
 
На срещата бе представен и новият търговски съветник към Японското посолство – г-жа Саяка Оцу, която постави няколко цели пред своята мисия. Сред тях са: проучване на състоянието на българския бизнес и определяне на конкретни възможности за съвместно сътрудничество с японски партньори. Г-жа Оцу идва от дипломатическото представителство на Япония в Монголия.
 
 
 
 
Г-н Стоев представи дейността на БТПП и Българо-японския бизнес съвет. Той очерта и някои от предстоящите посещения с бизнес акцент в двете страни. До края на 2012 г. се очаква посещение на представители на компанията Мицуи Енерджи, които имат интерес към сътрудничество с летище София, както и на компанията Сумитомо, която е насочена към инвестиции в селското стопанство. В средата на месец декември в Токио предстои Български инвестиционен семинар и отбелязване на 40 годишнината от създаването на смесения бизнес съвет.
 

26.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад