Назад

Успешно приключи българската бизнес делегация в Албания









 

Успешно приключи организираната от Българска търговско-промишлена палата бизнес делегация в Албания, придружаваща министър-председателя на България г-н Бойко Борисов. Посещението приключи с визита на втория по големина град - Дуръс, където се намира и най-голямото пристанище в страната.
 
 
Българският бизнес се срещна с генералния директор на Durras Port Authority – инж. Едуард Ндреу. Той направи представяне на дейността и услугите, които предлага пристанището. То разполага с четири терминала като предстои стартирането на проект за изграждане на терминал за риболовни кораби. 
 
 
Пристанище Дуръс е подсигурено с много добра охранителна и контролна система. Навлизането в територията става чрез предварително получена карта за достъп. Обслужването на пътници вече се извършва и по електронен начин, което улеснява и спестява време на пасажерите.  За повече информация относно услугите, които се предлагат можете да посетите: http://www.apdurres.com.al/
 
 
Инж. Едуард Ндреу отбеляза като изключително важно за развитието на транспорта между Балканските страни и Централна Европа изграждането на пътя Дуръс – Скопие, който е част от европейския траспортен коридор № 8. Като пример той посочи, че тази отсечка ще скъси пътя София – Тирана със 100 км, което за транспортния бизнес е от голямо значение. Инж. Ндреу сподели, че се очаква проектът да бъде завършен в края на 2013 или началото на 2014 г.
 
 
Всички български компании, участващи в бизнес делегацията, създадоха контакти с потенциални албански партньори. Общата оценка от проведените срещи от българските и албански бизнесмени е положителна. Очаква се скоро да започне развитие по съвместни проекти.
 

24.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад