Назад

Бизнес срещите в Тирана започнаха



В Тирана се проведе първата среща на българските компании,  придружаващи министър-председателя на Република България Бойко Борисов по време на официалното му посещение в Албания. Председателят на Българо-албанската търговско-промишлена палата и главен изпълнителен директор на Първа инвестиционна Банка в Албания - Божидар Тодоров представи пред родните бизнесмени мисията на организацията, която се концентрира в подкрепа на българските фирми, които желаят да работят в Албания.

Божидар Тодоров поясни, че албанският бизнес познава България и българските партньори. Смесената палата съществува от 2 години, но вече има добри практики. Най-успешният пример за оказана подкрепа е на Вапцаров Холдинг.  Първа инвестиционна банка е най-големият български инвеститор в Албания.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров благодари за съдействието от страна на смесената палата и подчерта значението на активен партньор на място, като Българо-албанската търговско-промишлена палата.

Срещата продължи с разговори на двустранна основа, подготвени спрямо интересите на българските компании. Тази вечер ще се проведе и бизнес форум с участието на премиерите на България и Албания.


22.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад