Назад

Български фирми придружават премиера Борисов в Албания



Българска бизнес делегация, придружаваща министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов по време на официалното му посещение в Република Албания, отпътува днес към столицата Тирана.

Ръководител на организираната от Българска търговско-промишлена палата бизнес делегация е г-н Васил Тодоров – главен секретар на БТПП.

В първия ден на посещението е предвидено провеждането на двустранни срещи между български и албански бизнесмени, организирани съвместно с Българо-албанската търговска палата. На място се очаква да се присъединят още 22-ма представители на българския бизнес.

Перспективни за двустранното сътрудничество се смятат следните области:

  • строителството на пречиствателни станции, колектори и депа за твърди отпадъци; борба с ерозията и свлачищата; корекции на речни корита;
  • пътно строителство; монтиране на допълнителни инфраструктурни обекти;
  • хранително-вкусовата промишленост; износ на зърнени и маслодайни култури и месопреработване;
  • електроника /касови апарати, фискални системи, датчици/ и информационни
  • услуги; продажба на сегменти, готови системи и електронни модули за специфични сектори /туризъм, бензиностанции и газ станции/; специализирани софтуерни услуги;
  • износ на петролни продукти и смазочни масла и други.

БТПП съвместно със Съюза на албанските търговско-промишлени палати организира форум на 22.10 с начален час 18.00 ч. В събитието ще участват г-н Бойко Борисов – министър-председател на Р България и министър-председателят на Р Албания – г-н Сали Бериша.

Очаквайте подробности.


22.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад