Назад

Среща с Индийската конфедерация на индустриалците в Делхи



Като част от програмата на посещението в Индия, председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с г-н Диип Капуриа - председател на Регионалния комитет за Централна Европа и председател на групата за високи технологии към Индийската конфедерация на индустриалците - CII.

Г-н Капуриа информира, че автомобилостроенето в Индия става все по-мощен сектор. През 2011 г. в страната са произведени 3 млн. автомобила. До няколко години ще бъде достигната годишна продукция от 5 млн. транспортни средства. Целта на Индия е производство на 10 млн. автомобила годишно.
 
Г-н Симеонов обсъди с колегата си дейността на БТПП като работодателска организация. Той представи работата на БТПП в различните направления и направи обзор на преимуществата за търговия с ЕС и в частност с България. Бяха разменени информационни материали.
 
Бе отправена покана към Индийската конфедерация на индустриалците да организира посещение на бизнесмени в България с цел задълбочаване на отношенията.
 
Индийската конфедерация на индустриалците – CII е неправителствена, работодателска организация, играеща проактивна роля в процеса на развитие на Индия. CII е учредена в годината, в която БТПП е създадена и има 117 годишна история. Членовете й наброяват над 7 500 големи компании от секторите селско стопанство, инфраструктура, промишленост, услуги. Организацията обединява и около 250 национални и регионални асоциации, с които членовете и достигат близо 100 000.

16.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад