Назад

БТПП с участие на тържествено събрание - 143 години Българска Академия на науките



 
Председателят на БТПП, Цветан Симеонов взе участие на тържественото събрание, с което  се отбелязват  143 години Българска Академия на науките. Управлението и развитието на Българската академия на науките се извършва вече 143 години. Видни учени са заставали начело на битката за умножаване на духовното и материалното богатство на България и развиване на научната дейност в съответствие с общочовешките ценности, националните традиции и интереси.


БТПП и действащият Съвет по иновации отбелязват положителна промяна в подхода на БАН в интереси на бизнеса, което е обнадеждаващо. В споразумението, което е подписано между двете страни се отбелязва, че ще се подпомага развитието и внедряването на нови технологии в България, като двете страни обединят усилията си в създаване на общ информационен сайт и ще се подпомогне повишаването на конкурентноспособността на българското предприемачество. БТПП се надява също и на повишаване на възможностите на българските малки и средни предприятия за достъпа им до европейското финансиране на дейности, свързани с научна и развойна дейност.


Функциите на Съвета по иновации са да свързва науката с практиката и да осигурява тясна постоянна връзка между бизнеса и научната сфера, за да работят в по-добър синхрон.


12.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад