Назад

Българо – йордански бизнес форум



Българска търговско-промишлена палата Ви кани на Българо-йордански бизнес форум на 07 ноември 2012. Събитието се организира съвместно с Йорданската корпорация  за развитие на бизнеса /JEDCO/ и Българо-йорданска камара за икономическо сътрудничество. Форумът ще се проведе в БТПП, ул. Искър 9 от 09.30 ч., Зала А.

Хашемитско Кралство Йордания представлява определен търговско-икономически интерес за България, поради следните съображения: ниски митнически такси при внос на редица продукти на основание Споразумението за свободна търговия между ЕС и Йордания. На второ място съществува възможността за йорданско посредничество, джойнтвенчър и рееккспорт на българска продукция през Йордания към страните от GCC като българска или йорданска стока (след съответната доработка и т. н.). Като особено перспективни български стоки за износ в Йордания и реекспорт към страните от GCC, Ирак и Палестинската автономия, могат да се разглеждат: зърно, зърнени храни, семена за посев, фуражи; месо, пресни и консервирани месни храни; консервирани плодове и зеленчуци; захарни изделия, сладка, конфитюри и мармалади; млечни продукти; детски храни и др.

Целта на Йорданската мисия в България ще бъде запознаване с хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство, както и организирането на двустранни срещи с представители на българския бизнес - вносители, търговци на едро и дребно.

Фирмите, които имат желание за участие следва да изпратят попълнена регистрационна карта до 02.11.2012. на e-mail: m.markova@bcci.bg или факс: 02 987 32 09. Участието във форума е безплатно. За допълнителна информация: БТПП, дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", Мирослава Маркова: тел. 02 8117 494, 8117 489.

Приложение:
Проекто-програма на събитието
Списък с членовете на йорданската делегация


11.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад