Назад

Среща в БТПП със СТИВ - Швейцария





 Председателят на Българска търговско-промишлена палата се срещна с новоназначения ни търговски представител за Швейцария – г-жа Анета Груйчева.

 

 

Цветан Симеонов  запозна г-жа Груйчева с някои от последните успешни събития на  БТПП – бизнес делегацията във Виена, придружаваща Президента г-н Росен Плевнелиев, семинарът за представяне на възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова и други. Г-н Симеонов обясни също как Палата може да съдейства на швейцарските фирми, които проявяват интерес към развиване на бизнес в България.

 

 

По време на срещата бе обсъдено, че БТПП е заинтересована да се активизират българските фирми в Швейцария по примера на Българо-Швейцарската камара в София, която работи много успешно. Нужно да се положат повече усилия за привличане на високотехнологични инвестиции от Швейцария.

 

 

Констатирано бе, че е необходима повече реклама на България в Швейцария, в това число и участие на панаирите в Швейцария. Поради тази причина Цветан Симеонов отбеляза, че повече средства от държавни източници трябва да бъдат насочени за популяризиране на българското производство и България като добро място за инвестиции.


28.09.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад