Назад

Посещение на китайска бизнес делегация от провинция Джянсу



На 15 ноември 2010 г. председателят на БТПП, г-н Цветан Симеонов посрещна   китайска бизнес делегация, ръководена от заместник-председателя на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия в гр. Шуджоу, провинция Джянсу. В делегацията бяха включени фирми, работещи в областта на машиностроенето, логистиката, текстилната промишленост,  подемана техника и ИКТ. Това е четвъртото посвещение на китайска бизнес делегация през тази година, организирано със съдействието на БТПП. За втори път делегация от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия е в България след посещението на председателя на Съвета
г-н Ван Джифей.

Провинция Джянсу е една от най-развитите китайски провинции, разположена на източното крайбрежие, граничеща със Шанхай с площ от 100 км2  и население от 77 милиона. В последните седем години провинцията заема на водещо място по привлечени ПЧИ. Освен производствен център, провинцията е център за предоставяне на различни услуги (финанси, застраховане, аутсорсинг, логистика) и НИРД. В момента приоритетно се развиват високите технологии, новите енергии и материали, биотехнологии и фармация, енергийна ефективности и ИКТ. Частният сектор се развива с ускорени темпове и има капацитет за навлизане на международния пазар,  успоредно с големите държавни предприятия.   
Основният интерес на китайските фирми бе насочен към запознаване с макроикономическата обстановка, условията за инвестиции, както и възможностите за откриване на офиси и смесени предприятия в България, участия в изложения и панаири.

На срещата присъства и г-н Валери Андреев, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони”, който представи дейността на компанията и условията за инвеститорите в индустриалните зони. 
15.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад