Назад

Български и гръцки консултантски фирми се представиха в София





На 18 ноември 2010 год. в София се проведе конференция Ролята на фирмите предоставящи консултантски услуги в развитието на публичния и частния сектор. Събитието бе организирано съвместно от отдела по икономически и търговски въпроси на Посолството на Гърция, Гръцкия бизнес съвет в България и Българската търговско-промишлена палата. Специални гости бяха президента на България Георги Първанов и президента на Гърция Карлос Папуляс.
Г-н Първанов се обърна към участниците като сподели, че Гърция е сред най-стабилните търговски партньори на България. Според него кризата не се е отразила съществено на търговските ни взаимоотношения. Дори по отношение на туризма, туристическият поток, не само не намалява, но се очаква до края на 2010 год. да достигне най-големи стойности и в двете посоки. Президентът на България отбеляза ключови области, в които партньорите от България и Гърция си сътрудничат – туризъм, енергетика, строителство, металообработка и др.
Председателят на БТПП – Цветан Симеонов също се обърна към участниците с думите, че присъствието на президентите на конференцията е добър знак – техните обещания вече се превръщат в дела – открити бяха нови гранични пунктове между България и Гърция, изгражда се необходимата инфраструктура, дискутира се енергийно сътрудничество. Г-н Симеонов насърчи консултантските фирми да работят заедно по съвместни проекти, с финансиране от ЕС. Според него компаниите, предлагащи консултантски услуги имат решаваща роля в момент на криза.
Президентът на Гърция Карлос Папуляс представи консултантските фирми от Гърция. 30 компании с гръцко участие работят в консултантския бизнес в България. Около 1500 гръцки предприятия са инвестирали в България, като инвестициите възлизат на почти 3,5 млрд евро.
Зам. председателят на Гръцкия бизнес съвет в България – Никос Георгопулос също направи изказване, представяйки мисията на Съвета – да свързва партньорите от двете страни. Конференцията продължи с презентации на Гръцката асоциация на фирмите за управленско консултиране, Българската асоциация на управленските консултантски организации и фирми от консултантския бранш.
18.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад