Назад

Пазарът на био и екопродукти е пазар с бъдеще





Виа Експо и БТПП за първи път организират бизнес изложението Bio & Eco Expo. Над 50 фирми, работещи на този пазар, имат отлична възможност да се представят на “живо” и да срещнат със своите партньори, клиенти и крайни потребители. Още при откриването реализирания интерес, позволи на организаторите да очакват, че ще постигнат целите, които са си поставили, а именно да съдействат на участниците да разширят своите пазарни позиции и да популяризират предимствата на био и екопродуктите. Био и екопродуктите предполагат малко по-високи разходи за производство и за сертифициране, много от тях изискват специфични условия – напомни председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов.

Все повече хора разбират, че част от проблемите със снижаването възрастта за някои болести свързани с качеството на храните, са свързани с промишлената обработка на храната. Наистина не всеки може да си позволи да купува по-скъпи продукти, но нашето убеждение в БТПП е, че като даваме повече гласност за постиженията в сектора на еко храните и био опаковките, които пазят природата, и като си даваме сметка ,че имаме съхранени природни условия и все още чисти почви и продукти, нашето удовлетворение ще бъде в две посоки.

Първата посока е, когато пълната днес зала на това първо изложение, получи своето продължение в пълни щандове с тези продукти във веригите магазини. Палатата в рамките на съпътстващата програма на изложението представя фирми, които сертифицират, а държим и широк списък от фирми с такава специализация. На второ място и това е най-важното, БТПП разполага със стандарти в Отдела си GS1, където се гарантира проследимостта и произхода на еко стоките. Това е добре работеща система в подкрепа на бизнеса

17.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад