Назад

Проведе се среща с посланика на Иран у нас

Търговско-икономическите отношения между двете страни бяха обсъдени на срещата






 

Председателят на БТПП се срещна с Н.Пр. Голамреза Багери-Могадам, посланик на Ислямска Република Иран в България. На провелата се на 4 септември 2012 г. по искане на дипломата среща бе разисквано двустранното икономическо сътрудничество.


Посланик Могадам информира, че планираните две посещения в нашата страна на представители на местната власт и бизнеса от областите Източен Азербайджан и  Занджан са отложени.
 



Г-н Симеонов предостави информация относно открита преписка за решаване по извънсъдебен път на търговски спор между иранска компания и български партньор, за чието разрешаване съдействат БТПП и Посолството. Председателят на Палатата препоръча включването на арбитражна клауза в договорите между фирмите и изискване на референции от съответната търговско-промишлена палата за конкретни нови партньори.
 


Посланик Могадам представи данни относно икономическото развитие на Иран. Страната е постигнала икономически растеж 5% през 2011 г. Освен това се правят инвестиции в извличането на природен газ и петрол с цел увеличаване на добиваните количества.

05.09.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад