Назад

Представители на ДЖЕТРО посетиха БТПП





 Представители на Японската организация за външна търговия ДЖЕТРО посетиха БТПП и се срещнаха с Георги Стоев, зам.-председател на БТПП и на Българо-японския икономически съвет.

Г-н Джун Вашизава, директор на организацията във Виена, и д-р Акио Такада, кореспондент за нашата страна, обсъдиха с г-н Стоев развитието на енергийната промишленост в България и по-конкретно проектите за производство на възобновяема енергия след последните промени в законодателството в тази област.

Г-н Стоев информира гостите за планираните през декември 2012 г. събития в Токио за отбелязване на 40-годишнината от създаването на смесения Българо-японски икономически съвет и организирането на български инвестиционен форум.

Г-н Вашизава прояви интерес и към активността на търговските и инвестиционни взаимоотношения между България и други азиатски страни.

--------------

ДЖЕТРО е официална организация за развитие на външната търговия, с голямо влияние сред деловите и обществени среди в Япония.

ДЖЕТРО е стратегически партньор на БТПП, с която има дългогодишно партньорство и подписано споразумение за сътрудничество още от 1977 г. за подпомагане на двустранните икономически отношения чрез обмен на информация и делегации, организиране на изложби и др.


24.08.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад