Назад

БТПП и Пекинският университет ще си партнират за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес





 
Пекинският университет въвежда програма „Как да правим бизнес с Китай”. Програмата е разработена в началото на 2012 г. Това информира проф. Лю Фън от Пекинския университет, който посети БТПП и се срещна с Георги Стоев, зам.-председател и Васил Тодоров, гл. секретар на Палатата. Целта на програмата е популяризиране на възможностите за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес.

Проф. Лю представи програмата и посочи няколко причини за посещението му в България. На първо място, проучване на българската бизнес среда и представянето й по адекватен начин в Китай. На второ място, осигуряване на съдействие на български компании с интереси на китайския пазар.

Г-н Стоев разясни, че БТПП е домакин на многобройни събития с фокус китайската икономика. Освен това палатата и нейните членове се радват на голям интерес от страна на различни бизнес организации от редица китайски провинции. Зам.-председателят на БТПП отбеляза, че капацитетът на българския бизнес и конкретно размера на производството не съвпада с очакванията на китайските партньори.

Г-н Тодоров представи дейността на Палатата и сътрудничеството с Посолството на Китай в София и китайски бизнес организации.

Бе договорено БТПП и Пекинският университет да си сътрудничат с цел обучение на китайски студенти и млади бизнесмени от Китай и България как да правят бизнес в съответната страна, както на теория, така и на практика.

Проф. Лю даде първи насоки за българските фирми, желаещи да излязат на китайския пазар, като даде съвет: „Китай да се приема като съвкупност от провинции, с различен пазар, манталитет и интереси, а не като едно цяло”.

 

За повече информация за програмата: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 81 17 489, interdpt@bcci.bg.


22.08.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад