Назад

Среща с председателя на Кипърската федерация на работодателите и индустриалците



На 15 ноември 2010 год. председателят на БТПП, Цветан Симеонов проведе среща с директора на Кипърската федерация на работодателите и индустриалците – г-н Михаел Пиликос. Г-н Пиликос бе в България по повод Международната конференция България – Кипър: медия, образование, бизнес, провела се в БТПП, съвместно с БТА и Кипърската информационна агенция на 15 ноември т.год.
В началото на разговора със своя колега г-н Симеонов представи дейността на Палатата като бизнес и работодателска организация. Г-н Пиликос сподели, че има различия в характеристиките на организацията, която той представлява и търговско-промишлените палати, но и двете имат за цел да представляват по най-добрия начин своите членове, макар и по различни причини.
Цветан Симеонов обмени информация с госта си за икономическото състояние на България и Кипър към момента. Достигнаха до извода, че и двете страни усещат кризата най-вече в областите туризъм, строителство и недвижими имоти.
В края на срещата участниците се договориха да сътрудничат и обменят по-често добри практики в отношенията си с професионалните съюзи, синдикатите и останалите социални партньори.

15.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад