Назад

Работата на държавата е да гарантира ниски данъци, бърза и добра администрация и добра инфраструктура









На 11 ноември 2010 г. Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с ръководството на Габровската търговско-промишлена палата и с водещи фирми от областта. Поставени бяха редица въпроси свързани с текущото изпълнение и отчетите по проекти, по които рамката „замръзва” към момента на подписването на договора, в това време излизат по-нови и технологично по-модерни продукти.

Запитан, председателят на палатата каза, че БТПП няма да поиска от държавата да определи приоритетни отрасли в икономиката, защото така пазарните механизми могат да бъдат изкривени. Работата на държавата е да гарантира ниски данъци, бърза и добра администрация и добра инфраструктура. Представители на бизнеса от Габрово поискаха БТПП да предложи законодателно решение, за да може представителите на контролните и данъчните органи, да носят персонална отговорност, когато в съдебно решение се казва, че данъчните проверки, които спъват работата на бизнеса, са били неоснователни.   Представен беше филма за 115 годишнината от създаването на БТПП.

Цветан Симеонов заедно с члена на Изпълнителния съвет Ромео Шатев проведоха срещи със заместник областния управител на  Габрово Пламен Недков и с кмета на града Николай Сираков. Разгледани бяха въпросите за хода на привличането на нови инвестиции в икономиката на града и региона и за нуждата от ускоряване на инфраструкторните проекти свързани с магистрала Хумус и с тунел под Шипка. Кметът на Габрово представи възможностите на общината, която управлява финансов ресурс от проекти, който е пет пъти по-голям собствените приходи.

На пресконференция в хотел Балкан бяха представени резултати от проучване на неформалната икономика на национално и регионално ниво, направено в рамките на проект “Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителни отношения и превантивни действия за ограничаването й”, финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси.
12.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад