Назад

Отбор на БТПП участва в турнир по петанк









 


Отбор от трима души Стефан Костадинов, Любомир Данов и Любомир Гайдаров представи БТПП във втория турнир по петанк, организиран от Френско-българската търговска камара. Участваха 40 отбора от по трима състезатели. Събитието се проведе в Докторската градина в София, зад Народната библиотека.



В състезанието участваха представители на френския бизнес у нас, Българската търговско-промишлена палата, Германо-българската индустриално-търговска камара, както и няколко отбора от Френското посолство.



Турнирът се проведе в няколко кръга, като финалните етапи на състезанието бяха в следобедните часове. Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с изложените нови модели на Ситроен, Пежо и Рено.


Петанк е игра с много стара история и традиции. Възникнала е във Франция в началото на ХХ век, но произлиза от старо провансалско забавление, чиито корени са още от VIII-IХ век. Днес играта е национален спорт на Франция и е много популярна в Белгия, Холандия и други европейски страни, както и в бившите френски колонии. 


В България играта добива популярност през 2000 г. Първият турнир миналата година се проведе в двора на френското посолство.





ЧАСТ ОТ АТМОСФЕРАТА НА ТУРНИРА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ВИДЕОФАЙЛА.


23.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад