Назад

Среща в БТПП с новоназначения посланик на България в Тунис





 

Новият посланик на България в Тунис д-р. Михаил Николовски проведе среща с председателя на Палатата г-н Цветан Симеонов. Председателят Симеонов запозна госта с основните цели и дейностите извършвани от БТПП. Новият български представител получи уверения, че ще има пълна подкрепа от страна на Палатата при проявен интерес за икономическо сътрудничество, като се започне с отговор на получени запитвания от тунизийски компании, търсещи свои партньори в България, оформяне на техни договори, та се стигне до решаването на възникнали в хода на сътрудничеството спорове било чрез медиация, било чрез арбитраж. 


От своя страна д-р Николовски сподели, че в момента Тунис е спокойна страна. Д-р Михаил Николовски беше депутат в 41-вото Народно събрание, където оглавяваше и групата за приятелство със северноафриканската страна. Той бе включен в делегацията при посещението на премиера Борисов в Тунис в края на месец февруари. Народният избраник сменя посланик Петко Дойков, който бе 4 години титуляр.

Интересни сфери на взаимен интерес за бизнес сътрудничество са: земеделие, строителство, машини за хранително-вкусовата промишленост, производство на фосфати и др. Чрез партньори в Тунис България може да осъществи успешни сделки и с партньори от трети страни като Либия и Алжир. 

Стана ясно, че се готви откриване в близко бъдеще на посолство на Тунис в София.

18.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад