Назад

Новият посланик на Индонезия в България посети БТПП







 
Днес 2 май 2012 г. председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с новоназначения посланик на Република Индонезия в България Н.Пр. г-н Бунян Саптомо.

Г-н Симеонов запозна госта си с дейността на БТПП и подчерта успешното сътрудничество с Посолството на Индонезия в София. Посланик Саптомо определи мисията си в България като подпомагаща добрите отношения не само на правителствено ниво, но и насърчаване на бизнес връзките между България и Индонезия. Предишният опит на посланика е свързан с дипломатически постове в Австралия, Китай, Виетнам, Канада.

Той сподели, че ще бъде много активен по отношение на бизнеса и по този повод на 7 май 2012 г. от 10.00 ч. в хотел Ясмин, София, Симеоновско шосе ще се проведе среща с представители на бизнеса от България с интереси в Индонезия. Специален гост на срещата ще бъде и предишният посланик Имануел Инкириванг, който в момента е съветник към Индонезийската търговско-промишлена палата.

Друга инициатива на посолството, която БТПП ще подкрепи, ще се осъществи през октомври 2012 г. Тогава се планира визита на български фирми в Индонезия с цел бизнес и туризъм – посещение на Търговското изложение в Джакарта и остров Бали.

Посланик Саптомо предостави информация за развитието на икономиката на Индонезия, която има интензивен селскостопански сектор, обусловен от климатичните условия, позволяващи 3 реколти годишно. През 2012 г. страната очаква икономическият растеж да бъде около 6%.

02.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад