Назад

GVA Sollers Solutions продава на инвестиционен търг имоти на „Лукойл Нефтохим Бургас”



Четири непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, ще бъдат предложени за продажба на открит инвестиционен търг от GVA Sollers Solutions. Търгът за имотите, които се намират в гр. Бургас и региона, ще се проведе на 7 юни 2012 година.

Имотите са:

-> балнеоцентър с хотелска част във вилна зона "Минерални бани" на гр. Бургас,
-> инвестиционен обект – жилищна сграда в гр. Бургас,
-> почивна станция в с. Тополица,
-> жилищна сграда-къща в гр. Черноморец. 

„Обектите не са част от основния бизнес на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и за да ги управляваме успешно, сме принудени да отделяме важен ресурс. Искаме да се съсредоточим върху основните си дейности и сме уверени, че сделките ще бъдат от полза както за нас, така и за бъдещите купувачи”, каза Стефан Цинцарски, ръководител на отдел „Управление на имущество“ в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

„Процедурата на откритите частни търгове е най-подходящата, когато става въпрос за големи инвестиционни обекти. Тя е все още слабо популярна в България, но по света е много разпространена. Три от четирите имота, които ще бъдат предложени на търга, имат огромен инвестиционен потенциал”, коментира Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions. 

Сградата на балнеоцентъра е на 5 етажа, с обща РЗП близо 20 000 кв. м, парцелът е УПИ с площ 20 833 кв. м. Разполага със 178 легла, от 2003 г. има и ново ВИП-крило. Лечебната част е напълно оборудвана, дворът е със спортни площадки и тенис корт. Може да се превърне в модерен SPA център или да се преустрои в хотел или болнично заведение. Обектът е оценен на 3 550 000 евро.

Жилищната сграда в гр. Бургас, ж.к. „Изгрев”, е на 17 етажа, от които 15 жилищни, избен и партерен етаж. Строежът е тип ЕПК, а общата РЗП на обекта – 5831 кв. м. Проектирана е за общежитие и всички апартаменти са еднотипни, с тераса. Сградата е отличен инвестиционен проект. Оценката й е 1 210 000 евро. 

Почивната станция в с. Тополица, община Айтос, е масивна 5-етажна сграда с РЗП 2650 кв.м, разположена върху 12000 кв. м парцел. Разполага с 60 легла в 25 стаи и туристическа спалня с 20 легла. Обектът може да се ползва целогодишно и има потенциал за обновяване, развитие и предлагане на допълнителни атракции. Оценен е на 275 000 евро.  

Жилищната сграда-къща в гр. Черноморец се намира близо до крайбрежната улица и центъра на града. Дворът е с площ от 426 кв. м, а сградата е на 3 нива, 300 кв. м по нотариален акт, с общо 4 спални и 1 стая за гости. Може да се ползва както като основен, така и като ваканционен имот. Жилищната сграда е оценена на 208 000 евро.

Подробности за обектите и за процедурата на предстоящия търг можете да намерите >> Т  У  К 


18.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад