Назад

Цветан Симеонов участва в годишното събрание на Асоциацията на месопреработвателите







 
Изключително ми е приятно да видя пълната зала на една работеща организация, на една браншова организация, каквато е вашата Асоциация на месопреработвателите, която наистина защитава своите членове – с тези думи председателят на БТПП Цветан Симеонов се обърна към членовете на Асоциацията, която проведе своето редовно годишно събрание.
 
Ние постоянно поддържаме добра връзка. Имаме информация за работата, която беше извършена в рамките на последната година. Специално благодарим на г-н Кирил Вътев за активната му работа по въвеждането на модерните стандарти на GS1. Вие познавате щрих-кодирането. Все още не е дошло времето за приложение на радиоидентификационните тагове в месната промишленост, тъй като засега са скъпи, около 5 цента е най-ниският, но ще дойде и това време. На този  етап всякакви нови тежести застрашават оцеляването на фирмите.
 
Ние от БТПП сме доволни, че с много лишения, които поехте и понасяте – да нямате печалба за определени периоди, за известен период да не можете да инвестирате в развитие, вие останахте на пазара. Надяваме се до края на годината, ако не в началото на следващата, да има някакъв ръст и подобрение на икономическата среда. Важното е в дългосрочна перспектива да запазите устойчивото си развитие.
Ние оставаме на разположение и ще имате пълната подкрепа на БТПП за премахване изкривяванията на процедурите по ДДС. Солидарната отговорност се прехвърля отново върху фирмите от светлия сектор, не само за месопреработвателите.
Радваме се, че от държавните институции има една, която работи добре с вашата Асоциация, не се срамува и не се страхува да дойде тук, на вашето годишно събрание, защото има добро сътрудничество. За съжаление представители на данъчната администрация ги няма, защото щяха да получат критика и от нас, затова че прекарват голяма част от времето си за проверки при фирмите от светлия сектор, защото там е най-лесно да се търсят недостатъци. А сивият и черният сектори не са обект на тяхното внимание и интерес.
Ще имате пълната информация от нас какви са водещите стандарти в търговията и производството по линия на GS1, за да използвате най-доброто и да бъдете конкурентоспособни, да се върнете към нормалния ритъм на бизнеса и да отделяте по-голяма печалба за иновации и развитие. 

20.04.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад