Назад

В БТПП среща с председателя на ТПП на Карачаево-Черкезия





 
Председателят на Търговско-промишлената палата на република Карачаево – Черкезия, Владимир Анатолиевич Абитов се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов на 19 април 2012 г. Карачаево-Черкезката република е субект на Руската Федерация. Разположена е на северния склон на Голям Кавказ и е част от Южния федерален окръг и Поволжкия икономически район. В републиката живеят около 478 хиляди души, а столицата Черкеск наброява 137 хиляди души.

Г-н Абитов представи икономиката на републиката, в която се развива основно селско стопанство - животновъдството (предимно овце и коне), растениевъдство - отглеждат се захарно цвекло, царевица, слънчоглед, пшеница.

В този район има интереси към техника и технологии за обработка на кожи, хранителни продукти, сътрудничество в областта на енергетиката. Освен това граждани от Карачаево – Черкезия проявяват интерес към покупка на недвижимо имущество на българското Черноморие.
Общо в републиката действат около 10 000 компании.

Г-н Симеонов представи потенциала на българската икономика и отбеляза възможностите за двустранно сътрудничество. Бе договорен активен обмен на информация и намиране на български компании с конкретни предложения за сътрудничество с партньори от Карачаево – Черкезия.

19.04.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад