Назад

За осми път курс за млади арбитри в БТПП







 
В Българската търговско-промишлена палата започна курс за обучение на млади юристи по въпросите на арбитража. При откриването председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов каза, че това обучение представя най-високото качество на знания по въпросите на арбитража, действащ в страната. 

След закриването преди години на държавния арбитраж, Палатата продължи и доразви положителните страни на тази правна възможност,  която с включването на арбитражна клауза в договорите на фирмите, позволява евентуални спорове да бъдат решавани в рамките на броени месеци. От една година сме и сред най-добрите в света с организирания електронен достъп до делата. 



Това са удобства и възможности както за арбитрите, за страните и за вещите лица, което позволява хартиените копия да бъдат гарантирани и споровете да приключват възможно най-бързо – допълни председателят на АС при БТПП д-р Силви Чернев.

Участниците в курса са студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти включително от държавни институции, както и юристи, работещи в кантори на частни съдебни изпълнители.Обучението е с теорeтико-практическа насоченост и ще се проведе в дванадесет модула по три часа всеки. Привлечените лектори са изявени арбитри, с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната. 


За съжаление, не можахме да включим всички желаещи – казаха организаторите. За тях и за другите юристи, които проявяват интерес  ще има и следващ курс. За заявяване на интерес можете да използвате ел адрес : z.georgieva@bcci.bg 

Успешно завършилите обучението ще получат сертификат.

Вижте още от видеофайла


12.04.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад