Назад

В БТПП отбелязаха Деня на равното заплащане на жените и мъжете









 
Business and Proffesional Women - Sofia организира в БТПП дискусия за деня на равното заплащане на жените и на мъжете. Съорганизатори на събитието са Българска търговско-промишлена палата и Българска асоциация на жените предприемачи. За европейски ден на изравняване на заплащането между  жените и мъжете е обявена датата 5 март, а в България този ден се отбелязва на 30 март.

Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, изтъкна пред участниците във форума, че има много причини БТПП да подкрепя жените-предприемачи, но най-важната е, че съставът на Палатата е изключително от дами и не съжаляваме за това. Жените имат много предимства и аз лично въобще не виждам защо изобщо трябва да се прави разлика в подхода при подбора на служителите и в начина на заплащането при тези служители, допълни още Председателят. Той не скри, че Палатата е извървяла своя път към равното заплащане. 


Председателят обяви, че в резултатите от последното анкетно проучване, проведено сред фирмите-членове на Палатата за раздаването на великденски бонуси за служителите, става ясно, че много фирми възнамеряват да раздадат бонуси за всичките си служители. В това отношение сме сигурни, че при великденските бонуси няма да има разлики между мъжете и жените.


Радка Стаменова, член на ИС на БТПП, председател на Българската асоциация на жените предприемачи и президент на Business and Professional Women - Sofia (BPW Sofia), отбеляза, че очаква приемането на меморандум , който БТПП, BPW Sofia и Българската асоциация на жените предприемачи да внесат в НС за промени в законодателството за създаване на по-добри условия за работа на жените и по-добри условия за жените предприемачи за развитие на техния бизнес.


Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България, заяви, че
дори самата тя в работата си често се сблъсква с трудности при практическото осъществяването на политиките за равенство между половете. 

31.03.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад