Назад

Кипърската ТПП начело на Асоциацията на Балканските палати



Цветан Симеонов предава председателството на ABC на председателя на Кипърската ТПП – Фидиас Пилидес

В периода 15 – 17 март 2012 г. в Никозия се провежда общо събрание на Асоциацията на Балканските палати - АВС като домакин на събитието ще бъде Кипърската ТПП. В него ще участват представители на националните палати и съюзи на Гърция, Босна и Херцеговина, Македония, Кипър, Сърбия, Турция, Черна гора
През 2011 г. Българската търговско-промишлена палата бе начело на АВС. В края на ноември миналата година председателството на АВС за 2012 г. бе предадено на председателя на Кипърската ТПП – Фидиас Пилидес.
Въпроси, свързани с проблемите и насърчаването на женското предприемачество ще бъдат обсъдени през първия ден от събитието в кипърската столица.
Ролята на търговско-промишлените палати в момент на криза и икономически трудности също ще бъде разисквана. Очаква се представяне на приоритетите на кипърското председателство на ЕС през втората половина на 2012.
Председателят на БТПП Цветан Симеонов ще вземе участие в срещата и ще запознае колегите си с нов сайт на Съвета на жените предприемачи към АВС, създаден съвсем скоро от БТПП.
Асоциацията на Балканските палати е създадена през 1994 г. по инициатива на Българската търговско-промишлена палата. Тя обединява националните търговски палати на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Бивша югославска република Македония, Румъния, Сърбия, Черна гора и Турция.

15.03.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад