Назад

Среща на председателя на БТПП с кмета на Перник

Българската търговско-промишлена палата възобновява срещите си с представители на регионалните търговско-промишлени палати. Днес председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с кмета на град Перник г-жа Росица Янакиева по въпроси на развитието на бизнес средата в региона през 2012-та година. Разисквана бе необходимостта от разширяване на сътрудничеството с местната ТПП за управление и участие в проекти по трансгранично сътрудничество.
Срещата бе по инициатива на председателя на Пернишката търговско-промишлена палата г-жа Бойка Павлова, която представи подобряващото се сътрудничество с областната администрация и останалите власти. Като пример беше представено доброто положение по поддръжката на пътищата в региона,  което в сегашната тежка зима е предимство за предприемачите, на които не се налага да губят време за пътуване.
По време на срещата бе договорено трите страни – общината и двете палати да започнат работа по съставяне и поддръжка на бизнессправочник за Перник и региона, с което да се подпомогне информираността за възможностите на Индустриалната зона на града, която е включена в поддържания от БТПП национален регистър на зоните за инвестиране.

09.02.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад