Назад

Улеснено получаване на бизнес – визи за Кралство Саудитска Арабия








На 16 декември 2011г. в БТПП се проведе годишната среща на Българо – Саудитския бизнес съвет (БСБС). Председателя на Палатата г-н Симеонов откри срещата като изрази своята благодарност към   Н.Пр. Салех Ал. Гамди, бивш посланик на Кралство Саудитска Арабия в Атина отговарящо и за България.

Посланик  Ал. Гамди спомогна за създаването и успешната работа през първата си година на съществуване на БСБС. Господин Николай Филипов, председател на съвета от своя страна направи отчет за дейността на съвета през изминалата година и посочи по-важните и приоритетни събития които ще бъдат организирани през следващата 2012г.

В срещата участваха и представители на посолството на Саудитска Арабия в Атина, г-н Мешал Алроги, консул и г-н Саад Ал Мимони, първи секретар. Господин Алроги предсави информация относно новия, улеснен режим за получаване на визи за български граждани влизащ в сила от следващата 2012г. Бизнес визите за Кралството ще се получават в България без да е нужно да се посещава посолството в Атина. 

Повече информация относно изискванията за кандидатстване за виза са налични в следните информационни сайтове:  
https://enjazit.com.sa     Саудитски визов информационен сайт 
www.saudiembathens.org   Посолство на Саудитска Арабия в Атина отговарящо за България. 

Беше представен и нов закон за чуждестранните инвестиции в Саудитска Арабия, повече информация на сайта : 
www.sagia.gov.sa                Държавна Саудитска агенция за инвестиции 

За повече информация относно визовия режим за българи заинтересованите могат да се обръщат към господин Гасан Насър , Пр. представител на Саудитското посолство в София тел. 0888582131    

16.12.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад