Назад

Има потенциал за създаване на Българо-южноафриканска палата

Съществуват над 100 фирми в Република Южна Африка с български собственици
 
Съществуват над 100 фирми в Република Южна Африка с български собственици. Това съобщи на среща в БТПП Пол Челибашки, представител на фирма “Аreana Importers”. Фирмата се занимава с внос и дистрибуция в региона на Южна Африка на български ароматизатори за автомобили, за дома и офиса. За 10-годишното си присъствие на южноафриканския пазар фирмата е постигнала 30% пазарен дял.
Добрите позиции на български бизнесмени в Южна Африка е предпоставка за създаването на Българо-южноафриканска палата със седалище в РЮА.
Председателят на БТПП изрази пълна подкрепа за създаването на смесената палата, която да оказва съдействие за проучване на пазарните възможности, обмен на икономическа информация, намиране на партньори – с цел активизиране на двустранната търговия, която по данни на МИЕТ отбелязва спад през 2010 г. На срещата бе обсъдено и организирането на българска бизнес делегация до РЮА през 2012 г.
Фирмите, заинтересовани от сътрудничество с Южна Африка, както и от участие в предстоящата бизнес мисия, могат да се свържат с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество”, тел.: 02/ 8117 421, Е-mail: irelations@bcci.bg 

06.12.2011 г.
Назад