Назад

Среща с ръководителят на проект CEFTA-DIHK




Ръководителят на проект CEFTA-DIHK Едуард Шварц посети БТПП на 16 ноември 2011 г. и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Бяха обсъдени съвместни дейности по проекта, по който БТПП е партньор.

Самият проект обхваща търговско-промишлените палати на страните от ЦЕФТА. В България в неговите рамки през 2011 г. се проведе семинар за разработване на пътна карта за приложение на Споразумението за свободна търговия в Югоизточна Европа . БТПП подпомогна работата на Косовската търговска палата при изграждането на Арбитражен съд. Освен това до края на настоящата година ще издаде каталог на панаирите и изложбите в Югоизточна Европа за 2012 г. Всички тези дейности се осъществяват с финансовата помощ на проект CEFTA-DIHK.

По време на срещата бе договорено следващият семинар за планиране на дейността на проекта да се проведе в София през април 2012 г. Други значими събития т за следващия период са конференция на тема инвестиции в Молдова, поредица от презентации на ЦЕФТА в Германия, срещи на работните групи към проекта и др.

16.11.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад