Назад

„Произведено в България” – маркетингов инструмент за фирмите участници







Национално търговско изложение "Произведено в България" се провежда от 3-ти до 11 декември в София, зала "Универсиада". 
Това е най-добрата възможност за малките и средните фирми да представят своята продукция на търсещия продукти с високо качество – каза Маргарита Дамянова от Българската търговско-промишлена палата. Това е секторът, който не може да си позволи да се ангажира с високи наеми за дълги месеци, а му трябва да чуе мнението на потребителя.
Слоганът е ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО каза Христо Друмев - председател на Съюз "Произведено в България". Той посъветва родните потребители покрай коледните и новогодишните празници да не напускат страната, а да харчат парите си в България.
На изложението ще участват 150 фирми, входът е свободен, а часовете за посещение са от 10,00 до 19,30 часа.
Селектира се нова порода хора, като българският производител оцеля и вече е обновен, благодарение на технологичната вълна в периода 2003 и 2008 година. Все по-малко хора си купуват български продукти от чист патриотизъм, коментира Андрей Райчев - зам.-председател на Съюз „Произведено в България". Хората трябва да знаят, че когато си купуват продукт, произведен в България, то една-четвърт от парите се връщат обратно при него, заяви той. Андрей Райчев, коментира и актуалната икономическа обстановка, като посочи, че българите са си опъвали каиша през годините, а пък други са заложили на сиртаки и бунга-бунга.
"Можете ли да повярвате, че у нас все още има патриоти в тази страна и ние не взимаме заплати за своята дейност", заяви Христо Друмев.
През изминалите 17 години, откакто се провежда изложението "Произведено в България" са участвали над 2000 български фирми. Повечето от тях са представители на текстилния бранш, а той е сред най-големите работодатели в страната. Заетите в шивашката индустрия у нас са 113 260 души. Секторът е вторият по големина работодател у нас след държавната администрация, а работниците са 19,30% от заетите в цялата промишленост. 


16.11.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад