Назад

Алжирска делегация посети БТПП









 
На 31 октомври 2011г. г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП и г-н Васил Тодоров, главен и парламентарен секретар на БТПП, проведоха среща с г-н Мохамед Чами, генерален директор в Търговско-промишлената палата на Алжир, г-н Софиян Месаад,първи секретар на Посолството на Алжир и г-н Луола Ел-Хадж, Мениджър от Съюза на строителните предприятия.
Председателят на БТПП представи на гостите структурата на БТПП, условията за членство и услугите, които предоставя на своите членове. Г-н Симеонов запозна гостите с работа и  правилата на  Арбитражния съд при БТПП.
Алжирската делегация е в София по повод сесията на Българо-алжирския комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, която се провежда на 1 и 2 ноември. Съпредседатели на комитета са министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на водните ресурси Абделмалек Селлал. 
Предвижда се подписване на споразумение за сътрудничество между БТПП и Търговско-промишлената палата на Алжир за активизиране на двустранните отношения. 
Търговско-промишлената палата на Алжир е основана през 1940 г. по време на френската окупация. Членството в нея е задължително, като предлага някои безплатни услуги на членовете си и специфични услуги срещу заплащане. 
Към националната търговско-промишлена палата на Алжир има 48 регионални палати, колкото са и провинциите в Алжир. Алжирската палата има добро сътрудничество с Търговско-промишлената палата в Париж, с която съвместно основават национално училище по мениджмънт. Търговско-промишлената палата на Алжир е член на Арабския съюз на търговско-промишлените палати, африканските търговски палати и др. В Търговско-промишлената палата на Алжир са включени смесени палати с Бразилия, Китай и съседни страни, с които стокообменът е значителен.
БТПП подписва споразумение с Алжирската търговско-промишлена палата

31.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад