Назад

Интерес за инвестиции в търговски центрове в България










Представители на ръководството на БТПП се срещнаха на 26 октомври 2011 г. с изпълнителния директор и директор бизнес развитие на голяма фирма за недвижими имоти от Малта. Председателят Цветан Симеонов и председателят на Национално сдружение Недвижими имоти и член на ИС на БТПП Лъчезар Искров, обсъдиха с гостите състоянието на пазара на недвижими имоти в Европа. По мнението на Франко Валета, изпълнителен директор на компания Dhalia, пазарът на недвижимо имущество в Малта също е пострадал от икономическата криза. Намалял е броят на желаещите да получат гражданство в Малта и съответно намалява и търсенето на жилища. При все това има тенденция за запазване нивото на интереса към закупуване на жилище за почивка от скандинавски граждани. Чужденци от Южна Африка също проявяват голям интерес към недвижими имоти в малката страна. Средно около 3 месеца отнема взимането на решение за покупка на жилище в Малта. Поради намаленото търсене и повечето свободни обекти хората избират по-дълго.
Г-н Искров представи българския пазар на недвижими имоти, като обясни, че цените в София за последните 9 месеца остават стабилни. Очакванията са и през следващите 18 месеца нивото им да се запази.
След като запозна гостите с благоприятните условия за правене на бизнес в нашата страна, както и услугите, предоставяни от БТПП в помощ на бизнеса, председателя на БТПП Цветан Симеонов обсъди тяхната идея, компания от Великобритания, с която Dhalia сътрудничи да направи инвестиции в нашата страна в две посоки - за търговски център и за център за дистрибуция на стоки /на едро/. Клиентът от Лондон  търси терен за строеж на търговски център, или вече започнат проект, в който да се включи със свежи средства. Той трябва да бъде в някой от големите градове на България. По отношение на  дистрибуторския център, мястото трябва да е с добра комуникация, близо до летище, жп линия и/или транспортен коридор.
БТПП се ангажира да сътрудничи за намирането на подходящите обекти за инвестиции.

27.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад