Назад

Временно управляващия посолството на Судан в София Н. Пр. г-н Мохамед Хюсеин посети БТПП







 
        Новоназначения временно управляващ посолството на Судан Н. Пр. г-н Мохамед Хюсеин посети БТПП. Господин Хюсеин изложи пред г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП своите виждания относно големите възможности, които предлага държавата Судан в икономически аспект.

 
Страната е около двадесет и пет пъти по голяма по територия от България има добре развито селско стопанство с развита напоителна система благодарение на река Нил, която преминава през цялата територия на страната. 

Според Н. Пр. г-н Хюсеин съществува добра възможност за български компании да участват в планираното от правителството на страната бъдещо изграждане на водноелектрически централи поради недостига на електрическа енергия в страната. Друга възможност за съвместна дейност е изграждането на инфраструктура и пътища в страната. Съществува интерес за контакти с български фирми работещи в хартиената, памучната и текстилната промишленост за обмяна на опит. Други сфери от взаимен интерес са захарната индустрия, производството на цимент и здравеопазването. 


В края на разговора Н. Пр. г-н Хюсеин предостави информация за предстоящото провеждане в столицата Хартум на “Второто международно изложение за здравеопазване” организирано с подкрепата на Федералното министерство на здравеопазването.

 
Електронният адрес на събитието е: www.suda-health.com 

07.07.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад