Назад

Среща с директора на Института по механика към БАН



На среща в БТПП директорът на Института по механика към БАН - проф. Васил Кавърджиков, обсъди с главния секретар на Палатата Васил Тодоров резултатите от делегацията, организирана от Клъстер Подемна техника, която посети Международния панаир за индустриални технологии и оборудване HANNOVER MESSE`2018, в периода от 23 до 27 април 2018 г. в гр. Хановер, Германия*.

Основна тема на тазгодишното световно индустриално изложение беше внедряването на принципите на Индустрия 4.0 в производствените процеси и логистиката. Това е предизвикателство и насоката на бъдещото развитие и на българската индустрия, която следва да повиши значително нивото на дигитализация. Последната е средство да се усъвършенства произвоствения процес като чрез мрежово свързване на „умни“ машини се произвеждат по-качествени продукти, с по-ниски разходи и по-малка намеса на човешкия фактор.

Акцентът на срещата беше върху възможностите за прилагане на принципите на Индустрия 4.0 в производството на телфери и кранове.

*Делегацията се организира и финансира по проект "Развитие и интернационализация на Клъстер Подемна техника", финансиран по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

 

 


16.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад