Назад

Форум за сътрудничество Балкани - Черно море 2018



Balkans & Black Sea Cooperation Forum 2018

БТПП е партньор на организаторите на Международен форум  за сътрудничество Балкани - Черно море 2018 (Balkans & Black Sea Cooperation Forum 2018  - BBSF), който ще се проведе в Атина, Гърция в периода 30 май – 1 юни  2018 г. в конферентния център Helexpo-Marousi. Водещи представители на бизнеса и правителствата на Гърция, Балканските и Черноморските страни, както и от Западна Европа, ще дебатират по следните теми: икономическо сътрудничество, бизнес отношения, устойчив растеж в региона и извън него.

Форумът ще включва политическа сесия на 31 май и бизнес сесия на 1 юни. Във фокуса на събитието ще бъде следната тема: "Свързаност на ЕС чрез Балканския регион - железопътна, сухопътна и речна мрежа“

Двете сесии са насочени към инвестиции в секторите транспорт, комуникации, логистика, инфраструктура и ключови центрове, свързани със Стратегията на ЕС за Западните Балкани, Инициативата Balkan Silk Road и Инициативата Китай-Централна Източна Европа 16 + 1.

Ще бъдат направени изказвания и презентации по темите: цифрова икономика, енергетика, агро / кръгова икономика, женско предприемачество и лидерство, туризъм, култура, образование, иновации. Редица международни участници и презентатори, високопоставена аудитория от министерства, бизнеса, регионални организации и дипломатическия свят ще си взаимодействат по време на форума.

Основни лектори на форума:

Мария Габриел, ЕС Комисар, Цифрова икономика / общество
Зарана Михайлович, зам. министър-председател и министър на строителство-транспорт-инфраструктура на Сърбия,
Исмир Юско, министър на комуникациите и транспорта на Босна и Херцеговина
Лисе Кинго, изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН
Гьоргес Макропулиотис, ръководител Представителство на Европейската комисия в Гърция
Алги Блако, генерален секретар на президента на Албания
Олег Тулеа, заместник-председател на Комисията "Дунав", и др.

BBSF2018 се провежда под егидата на Министерството на външните работи на Гърция, Министерството на икономиката и развитието на Гърция и Министерството на туризма на Гърция. Освен това редица международни партньори подкрепят Форума, сред които: ЧИС, UNWomen, Глобалния договор на ООН, ЮНЕСКО, Европейска банкова федерация, Международен център за черноморски изследвания, Главна дирекция Околна среда на ЕС, CEEMAN, Clingendael Institute, CSR Europe, CSR Hellas и др.

Полезни връзки:

Условия за участие
Участието във форума е срещу заплащане, в зависимост от желанието за присъствие на конкретни събития. Членовете на БТПП могат да се възползват от 10% намаление на таксата. При интерес, свържете се с irelations@bcci.bg за получаване на промоционален код за използване на намалението.

Контакти в БТПП: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 421, 8117 489, e-mail: irelations@bcci.bg

За информация:
Г-жа Мангу Христина: christina.mangou@geo-routes.com
Пападогианис Емануел: ep@geo-routes.com


02.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад