Назад

В БТПП се проведе среща с посланика на Нова Зеландия



Н.Пр. Грегори Андрюс, посланик на Нова Зеландия, акредитиран за България със седалище в Брюксел, се срещна с председателя на Българската търговско-промишлена палата. Цветан Симеонов запозна дипломата с дейността на БТПП в полза на малкия и среден бизнес и потвърди, че въпреки кратката история на връзките на Палатата със сродни организации в отдалечената страна, има множество възможности за обогатяване на икономическото сътрудничество. Той предостави информация относно три търговски представителства на компании от Нова Зеландия, които оперират в България.

Посланик Андрюс информира, че въпреки отдалечеността в Нова Зеландия могат да се купят българско бяло саламурено сирене и вина. Страната има много споразумения за свободна търговия и се опитва да стартира преговорите за подобно споразумение с Европейския съюз в рамките на Българското председателство. Нова Зеландия има много нисък корупционен индекс, благоприятни икономически индикатори и насърчава икономическото сътрудничество в сектори като: хранително-вкусова промишленост, селско стопанство, зелени технологии, преработвателна промишленост и др.

БТПП ще предостави допълнително информация за възможностите за правене на бизнес с Нова Зеландия чрез партньорската организация New Zealand Trade and Enterprise.


29.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад