Назад

Българо-корейски бизнес форум на тема „Условията за инвестиции и бизнес в България“







Българо-корейски бизнес форум на тема „Условията за инвестиции и бизнес в България“ се проведе в София. Събитието бе организирано от КОТРА, Корейската търговско-промишлена камара, съвместно с Българската търговско-промишлена палата и Търговска и Промишлена Камара на Република България и Република Корея и с подкрепата на Министерството на търговията, индустрията и енергията на Република Корея и Посолството на Република Корея в България.

Форумът бе открит от Н.Пр. Шин Бунам, посланик на Република Корея в София. Изказване направи Валери Симеонов, зам. министър - председател по икономическата и демографска политика. „Корея е едно от икономическите чудеса на света и България е отворена и обнадеждена за партньорство с корейския бизнес. Освен това Корея може да ни предложи опит в областта на иновациите, от който да се поучим.“ Това каза Валери Симеонов пред участниците във форума.

Според него, на пръв поглед двете държави са различни, по отношение на икономиката и бизнеса, но ценностите на двата народа си приличат и именно това позволява правенето на бизнес въпреки огромното разстояние между България и Корея.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов също поздрави участниците и потвърди, че форумът е логична стъпка след официалното посещение на премиера на Република Корея в България, осъществено през есента на 2017 г. Друг положителен резултат от посещението е създаването на Търговска и Промишлена Камара на Република България и Република Корея, която има за цел насърчаване на двустранните икономически връзки. Също така, той представи услугите на БТПП, които са в полза както на местния, така и на чуждестранния бизнес.

Презентация на инвестиционния климат бе направена от изпълнителния директор на Агенцията за Инвестиции Стамен Янев. Бяха представени и няколко примера за успешно търговско и инвестиционно сътрудничество България – Корея.

Представители на девет корейски компании и над 100 български предприемачи, имащи съвместни интереси в секторите: медицинска техника, козметика, фармация, транспортни средства, изделия от полиестер и найлон и др. участват във форума и продължаващите бизнес срещи.


29.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад