Назад

БТПП участва в конференция, посветена на Европейски ден на потребителите





Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва днес в откриването на конференция, посветена на Европейски ден на потребителите, организирана по повод 60-годишнината на Римския договор и Българското председателство на Съвета на ЕС.

Конференцията бе открита от Мартин Зикер, президент на секция „Единен пазар“ на Европейския икономически и социален комитет ЕИСК.

Българското председателство на Съвета на ЕС ще положи необходимите усилия за изграждането на Цифровия единен пазар по двете ключови за него законодателни предложения в областта на договорното потребителско право, а именно Директива за договорите за предоставяне на цифрово съдържание и предложение за Директива на договорите за продажба на стоки. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференцията.

По време на конференцията се разискваха актуални въпроси и теми, свързани с цифровата икономиката и най-вече нейното влияние върху потребителите. Участваха Ева Майдел, депутат в Европейския парламент,  Патрик Грант, съветник от BusinessEurope, както и представители на Икономическия и социален съвет.

 


20.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад