Назад

Работна среща в Брюксел по внедряване на GS1 Cloud

Надеждна продуктова информация чрез най-голямата платформа в световен мащаб - GS1 Cloud




В Брюксел стартира работна среща относно внедряването на GS1 Cloud - най-новата услуга на международната организация за глобални стандарти GS1. Срещата се провежда от 21.02 – 23.02.2018 г. и в нея участва и Христиана Пацева – представител на GS1 България

Повече от всякога крайните потребители изискват достоверна и лесно достъпна информация за продуктите. Фирмите, от своя страна, се стремят да изградят доверие в своите клиенти и търговски партньори като отговорят на техните изисквания за надеждна информация. Това са част от причините, поради които международната организация GS1 реши да улесни бизнеса, създавайки GS1 Cloud - най-голямата платформа в световен мащаб с надеждна продуктова информация. Чрез GS1 Cloud собствениците на търговските марки ще могат да споделят данни на глобално ниво за:

1.      Баркода на артикула

2.      Име на продукта

3.      Описание

4.      Снимка на търговската единица

5.      Целеви пазар

6.      Фирма (производител/дистрибутор)

7.      Класификация на продукта

Освен за проверка на легитимността и произхода на даден артикул, платформата ще може да се използва от онлайн магазини, търговци на едро и дребно и др., за да се валидира наличната информация в техните бази данни.

По време на тридневната работна среща, на която участват представители от различни национални организации GS1, ще бъдат разгледани функционалностите на платформата GS1 Cloud, както и материалите и инструментите за улеснено използване на платформата, а също и ползите за фирмите от споделянето на данни за продуктите чрез глобалната платформа.

GS1 България ще окаже необходимото съдействие на фирмите-членове за използване на платформата. Въпроси и запитвания могат да се изпращат на gs1bulgaria@gs1bg.org.


21.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад