Назад

Бизнес форум с двустранни срещи България – Малта



По покана на Президента на Република България, Н. Пр. Румен Радев, в периода 4-6 февруари 2018 г. на официално посещение в София пристига Н. Пр. Мари-Луиз Колейро Прека, Президент на Република Малта. Тя ще бъде придружена от голяма бизнес делегация, интересът на която е провокиран от възможностите и авторитета на страната ни в контекста на настоящото Председателство на Европейския съюз.

Макар и най-малка по площ в Европейския съюз и една от най-малките в световен мащаб, Малта е сред най-бързо растящите икономики в Европа. Разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море, тя се е утвърдила през вековете като естествен мост между Европа и Северна Африка.

Възползвайки се от предизвикателствата на това посещение, традиционните контакти и сътрудничество на малтийския бизнес с държавите от Северна Африка и Близкия изток, както и от по-широките възможности за износ на български стоки и услуги през Малта към тези пазари, на 5 февруари 2018 г. понеделник, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира бизнес форум с двустранни срещи България – Малта.

Бизнес делегацията от Малта е широко представена, като в нея са включени фирми с интереси в следните сектори на икономиката – авиация; строителство; логистика и транспорт; информационни и комуникационни технологии; недвижими имоти; износ на горива; фармация; търговски, инвестиционни и бизнес агенции и камари и др.

Бизнес проявата ще се проведе в Националната художествена галерия (Двореца). Несравнимата атмосфера на залите и непосредствената близост до творбите на едни от най-големите и изтъкнати български майстори в изобразителното изкуство, ще допринесат представителите на българските и малтийските бизнес среди да осъществят ползотворни бизнес контакти, като едновременно с това се докоснат до духа на малка част от богатото културно-историческо наследство на българския народ.

Приложения:

  Проект на програма

  Регистрационна форма

  Списък с контактни данни на малтийските фирми

  Профил и интереси на малтийската бизнес делегация


02.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад