Назад

Верни на възрожденската традиция да се дарява „на ползу роду и свободу“, от родолюбивия проект „НЕзабравимата България“

Нека всеки да помогне за заснемането на художествено-документален филм, посветен на 140-годишнината от Освобождението на България




Верни на възрожденската традиция да се дарява „на ползу роду и свободу“, от родолюбивия проект „НЕзабравимата България“ се обръщат към всички, които милеят за българското. Нека всеки да помогне с каквото може за заснемането на новия художествено-документален филм, посветен на 140-годишнината от Освобождението на България, която ще бъде отбеляза на 3 март 2018 г.

Това ще бъде десетият игрално-документален филм след лентите за Ботев, Левски, Софроний Врачански, цар Борис III, Алеко Константинов, Иван Вазов, дядо Йоцо и баба Илийца, който възкресява на екрана „на живо“ българските герои. Филмите, уроците по родолюбие, възстановки и книги нямат нужда от представяне – те са познати в цяла България и по целия свят. Всички те са осъществени с дарения на обикновените българи, бизнесмени, общини и фирми у нас и в чужбина, и тези родолюбиви инвестиции се отплатиха с над 350 прожекции в училища, читалища, театри, кина, музеи в цяла Европа, САЩ, Африка и Азия, навсякъде където бие българско сърце. Разчитаме на Вашата помощ, за да бъде продължена патриотичната традиция на българина – да прави от нищо нещо „на ползу роду“. Срещу дарението ще получите диск с готовия филм, свидетелство за дарение, вашето лого на сайта www.nezabravimatabg.com и място сред дарителите в надписите на филма.

Може да съдействате чрез паричен превод за филма „Освободителят на България“, като посочите в основание „Дарение за филм“ на дарителската сметка:

 IBAN: BG42TTBB94001527444953

ТИТУЛЯР: НЕЗАБРАВИМАТА БЪЛГАРИЯ

Във филма с работно заглавие „Освободителят на България“ ще бъде разказана великата история за раждането на нашата свобода - така както са я видели и описали двама от военните коресподенти – американецът Дженуариъс Макгахан и руснакът Немирович-Данченко.  Макгахан праща SOS до целия цивилизован свят след кланетата в Батак и Перущица, и успява да събуди съвестта на Европа, за да стане възможна руската освободителна кампания. Оказва се, че освободителите на България са двама – руският цар Александър II, който залага своето царство, и американския вестникар, който плаща с живота си за българската свобода. Освободители на България са и 200-те хиляди руски, румънски, полски, финландски, украински и кавказки воини, които оставиха кости в свободна България.


23.01.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад