Назад

Председателят на БТПП проведе работна среща с Мишел Барние, гл. преговарящ за Брекзит

„Според проучвания на БТПП едва 3% от българския бизнес ще бъде засегнат, след като Великобритания напусне ЕС“




Г-н Мишел Барние е главен преговарящ от страна на Европейската комисия в процеса на напускане на ЕС от страна на Обединеното кралство. Работната среща с г-н Мишел Барние се състоя по покана на Представителството на Европейската комисия в България. Той и екипът му представиха състоянието на преговорите за Брекзит към този момент. Ден преди визитата си в България, главният преговарящ заяви, че част от споразуменията с Обединеното кралство ще трябва да бъдат ратифицирани от националните, а някои и от регионалните парламенти на страните-членки на ЕС и в тази връзка трябва да има публични дебати.

 „Според проучвания на БТПП едва 3% от българския бизнес ще бъде засегнат, след като Великобритания напусне ЕС“. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на разговорите.

Той изрази удовлетворението си от това, че от Европейската комисия непосредствено информират страната ни за това през какво развитие преминават преговорите и подчерта, че очаква този процес да продължи. Председателят на БТПП потвърди  готовността на екипа на Палатата за сътрудничество. „В кратки срокове, при необходимост от допитване до българския бизнес, икономическите анализатори са на разположение за провеждане и изготвяне на резултати от бързи анкетни проучвания сред предприемачите“, заключи Цветан Симеонов.

Програмата на Мишел Барние в България включва срещи с премиера Бойко Борисов, вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министъра за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.


20.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад