Назад

БТПП подкрепи инициативата за обединяване на усилията на Балканските страни с цел представяне на индийския пазар

Нирадж Кумар, заместник-председател на БИБА, направи детайлна презентация на предстоящото изложение в Индия през март 2018 г.






В БТПП бе представена презентация на тема „Балкански базар в Индия“, която бе официално открита от Цветан Симеонов, председател на Палатата. Той приветства участниците и изтъкна сътрудничеството на БТПП с партньори от Индия, като подкрепи инициативата за обединяване на усилията на Балканските страни с цел представяне на индийския пазар.

Председателят на Балканско-индийската бизнес асоциация (БИБА) – Красимир Англов представи дейността на Асоциацията и предстоящите инициативи, сред които организирането на Балкански базар в Индия през март 2018г. в градовете Делхи и Чандигар. Фокусът на изложението ще бъдат хранително-вкусовата промишленост: производството на месо, мляко, плодове, зеленчуци, отглеждането на цветя, туризъм, култура и др.

Нирадж Кумар, заместник-председател на БИБА, направи детайлна презентация на изложението, в което се очаква да се включат над 180 изложители от Балканските страни и да бъде посетено от 350 – 400 хиляди посетители.

Очаква се реализираната по време на базара стока да покрие направените разходи за участието. Същественият резултат ще бъде установяване на  контакти с индийски партньори и създаване на платформа за бъдещо сътрудничество.

При интерес за участие Балканския базар, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на тел.: 02 8117 494, 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


23.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад